Rólunk

A férjemmel körülbelül 2015-ben indultunk el közösen a mentes étkezés rögös útján. Az elején sokszor estünk kétségbe, hogyan is lehet teljes értékűen táplálkozni a már korábban megszokott élelmiszeralapanyagok nélkül. Sokszor éreztük, hogy nem bírjuk tovább mégsem adtuk fel, egymást támogatva tovább ismerkedtünk az addig teljesen ismeretlen hozzávalókkal és főzési technikákkal.

Így 4 év távlatából mindketten jó döntésként tekintünk arra, hogy elhagytuk a glutént, tejet és tojást a táplálkozásunkból. Sokkal jobban érezzük magunkat azóta és a korábban fennálló kellemetlen „mellékhatások” is megszűntek.

Rengeteget tanultunk az alapanyagokról, az élelmiszerek címkéjén szereplő jelölésekről és egy teljesen új világ nyílt ki előttünk. Haladunk tovább ezen az úton és ezen a blogon megosztjuk tapasztalatainkat, illetve az általam létrehozott mentes recepteket.

 

A blogon szereplő receptek nem tartalmaznak glutént, tejet vagy tojást. A frissebb receptek pedig már kukoricát és készen vásárolható lisztkeverékeket sem.

E&D

U.i: Annak, aki pedig szkeptikus a mostanában egyre gyakoribb allergiák és érzékenységek létezésével kapcsolatban, azzal magyarázva, hogy dédszüleink sem voltak azok csupán annyit tudnánk javasolni, hogy a keresőjébe írja be a következő kifejezést: „Az élelmiszeripar trükkjei”. Sok érdekes cikk és videó található ezen keresőszó találatai között.

Amit dédszüleink ettek az már sajnos nagyon nem az, amit mi manapság fogyasztunk. Ők még tudták mit tartalmaz a hús, honnan származik a tej vagy a tojás, illetve mit evett az az állat, amelytől származik. Mi már szinte csak adalékanyagokat fogyasztunk, amit mesterségesen állítanak elő. Nem csoda, hogy az érzékenységek és az allergiák egyre több embert érintenek, amellyel nem könnyű együtt élni, ezért kérünk, hogy minden esetben tartsd tiszteletben és fogadd el mások táplálkozási elveit.

Scroll to Top