Hogyan vásárolok én

Hogyan vásárolok én?

Amikor az ember bármilyen diétát folytat, a megtervezésen kívül talán a beszerzés okozza a legnagyobb problémát. Mi például nem tudunk csak úgy beugrani a legközelebbi szupermarketbe és egy helyen megvásárolni mindent. Most elmesélem, hogyan is szoktuk ezt megoldani!

Első lépés: tervezés

Mindig előre megtervezem mit is fogunk enni a következő héten és ehhez összeírom a szükséges hozzávalókat. Így egyrészt elkerülhető a felesleges vásárlás, ami pénzt és időt takarít meg, másrészt nem kell annyi élelmiszert kidobnunk.

Második lépés: piac

A piacon a listán szereplő tételek jelentős részét be tudjuk szerezni. Ha rendszeresen jársz, akkor meglesznek majd a kedvenc árusaid, akik emlékeznek rád. Az egész vásárlás kicsit közvetlenebbé válik, mint a multiban.

A mi piacunkon több biobolt és hentes is van. Így például a hajdina- és köleslisztet, kókusztejet és a húst is meg tudjuk ugyanott vásárolni.

Harmadik lépés: egy kisebb szupermarket

Itt vásárolok mindent, ami a piacon nem volt beszerezhető, például konzerveket, háztartási dolgokat, olajat, felvágottat.

És hogy mennyivel drágább ez, mint a „hagyományos” étkezés?

Sokszor mondják, hogy biztos sokkal drágább ez a fajta étkezés, mint a hagyományos. Szerintem ez nincs feltétlenül így. Valóban drágábbak az alapanyagok, azonban rengeteg dologra nem költünk, ami ellensúlyozza ezt. Például nem eszünk gyorsétteremben, nem szaladunk be a pékségbe egy reggeliért, nem büfézünk és a kasszánál nem dobjuk be azt a bizonyos szelet csokit a kosárba.

Scroll to Top