Borsófőzelék

Gyermekkori nagy kedvencem a borsófőzelék. Ez volt az egyetlen főzelék amit hajlandó voltam megenni, szóval mindenképpen kellett egy „mentes” változat.

Hozzávalók:

  • 1 üveg zöldborsó
  • Víz
  • Olaj
  • Rizsliszt, vagy Lidl free from liszt
  • Kókusztej/rizstej (ha vaníliás akkor még finomabb lesz)

Elkészítés: Az üveges zöldborsót saját levével öntsd egy lábasba, öntsd fel kb még egy üvegnyi vízzel. Ezt tedd fel főni, és amikor megfőtt a borsó (én ezt úgy szoktam ellenőrizni, hogy fakanállal hozzányomok egy-két szemet a lábas oldalához és ha könnyen szétnyomható akkor kész) akkor vedd le a gázról és a víz kb 1/4-ét öntsd le róla. Tedd félre amíg elkészíted a rántást. 4 fakanál rizslisztet olajon piríts meg egy kicsit nagyobb lábasban mint az előző. Folyamatosan kevergesd. Ha megpirult akkor öntsd fel a kókusztejjel/rizstejjel, úgy, hogy picit ellepje mindenhol. Majd anélkül, hogy összekevernéd a rántást öntsd rá a borsót és addig főzd amíg forrni kezd. Mikor elzártad ízlés szerint édesítheted (cukorral, eritrittel).

Scroll to Top