Rántott hús 2. – Kukoricamentes is

Ha az ember glutén-, tej- és tojásmentesen étkezik, akkor bizony nagyon tud hiányozni a rántott hús. Sokféle receptet próbáltam, de eddig ez hasonlít leginkább ízben és állagban a „nem menteshez”. A panír szépen a húson marad.

A hozzávalók bármelyik bioboltban beszerezhetőek.

Hozzávalók: / 4 adag

  1. A sertéscombot felszeleteljük és kiklopfoljuk. Én csak az egyik oldalát szoktam, hogy ne legyen túl vékony a hús.
  2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Majd egy mélytányérba öntjük a kókusztejet, és abba szórjuk a többi fűszert ízlés szerint. (A hajdina jellegzetes íze miatt érdemes erőteljesebben fűszerezni.)
  3. A köleslisztet, hajdinalisztet, tápiókalisztet és burgonyapelyhet egy másik mélytányérba kimérjük, és összekeverjük.
  4. A húst először a kókusztejbe, majd a lisztkeverékbe forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. Lehet duplán panírozni, tehát ismét megforgatni a tejben és a lisztkeverékben, de egyszer panírozva is szépen rajtamarad.

Sült krumplival vagy steakburgonyával tálaljuk. Szendvicsben is nagyon finom.

Scroll to Top