Ha az ember glutén-, tej- és tojásmentesen étkezik, akkor bizony nagyon tud hiányozni a rántott hús. Sokféle receptet próbáltam, de eddig ez hasonlít leginkább ízben és állagban a „nem menteshez”. A panír szépen a húson marad.
A hozzávalók bármelyik bioboltban beszerezhetőek.
Hozzávalók: / 4 adag
- 1 kg sertéscomb
- 2 dl kókusztej
- 120 g kölesliszt
- 80 g hajdinaliszt
- 20 g tápiókaliszt
- 20 g burgonyapehely
- fűszersó ízlés szerint (például só, bors, bazsalikom, majoranna, oregánó)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 dl napraforgó olaj(kb.)
- A sertéscombot felszeleteljük és kiklopfoljuk. Én csak az egyik oldalát szoktam, hogy ne legyen túl vékony a hús.
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Majd egy mélytányérba öntjük a kókusztejet, és abba szórjuk a többi fűszert ízlés szerint. (A hajdina jellegzetes íze miatt érdemes erőteljesebben fűszerezni.)
- A köleslisztet, hajdinalisztet, tápiókalisztet és burgonyapelyhet egy másik mélytányérba kimérjük, és összekeverjük.
- A húst először a kókusztejbe, majd a lisztkeverékbe forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. Lehet duplán panírozni, tehát ismét megforgatni a tejben és a lisztkeverékben, de egyszer panírozva is szépen rajtamarad.
Sült krumplival vagy steakburgonyával tálaljuk. Szendvicsben is nagyon finom.