Cordon bleu

Régi nagy kedvencem a cordon bleu. Ezelőtt még sosem mertem nekiállni elkészíteni, mert olyan bonyolultnak tűnt. Ez egyáltalán nincs így! Mentesen sem tart tovább az elkészítése egy átlagos rántott húsénál, de az íze miatt megéri! Lehet kísérletezni a különféle ízesítésű violife-okkal, illetve különlegesebb sonkákkal is. Én natúr violife-ot és feketeerdei sonkát használtam.

Hozzávalók:

A karajt szeleteld fel és klopfold ki. Sózd be mindkét oldalát, majd tedd félre.

A violife-ot vágd vékony csíkokra, a szeletelt sonkákat pedig hajtsd félbe (méretétől függően).

Két szelet karaj közé helyezd a violife-csíkot és egy szelet sonkát. A hús szélét nyomkodd jó alaposan össze, majd duplán panírozd be. (A töltött húst először a kókusztejbe, majd a panírozó keverékbe forgasd és ezt ismételd meg még egyszer.)

Forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát.

Scroll to Top