Mézeskalács – pihentetés nélkül (cukorral)

Mint tudjuk nincs karácsony Kevin nélkül… akarom mondani MÉZESKALÁCS NÉLKÜL! 🙂

A mézeskalács a karácsony egyik ikonikus sütije, csak sajnos nem is olyan egyszerű tej, tojás, és gluténmentesen elkészíteni. Rengeteg receptet olvastam a napokban, de egyik sem tetszett igazán… volt amelyik mindenáron ragaszkodott a tojáshoz és volt amelyiket 24 órát kellett pihentetni. Én olyat szerettem volna, amelyik azonnal elkészíthető és persze mentes is! 🙂 az alábbi recept pont ilyen 😉

Hozzávalók:

  • 50 dkg Lidl free from liszt (én ezt szeretem használni, mert ebben kevés mesterséges hozzáadott anyag van, de valószínűleg más lisztkeverékkel is működne)
  • 1,5 kk. szódabikarbóna
  • 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin (Vénusz sütőmargarin – laktózmentes (tejmentes))
  • 1,75 dl méz

 

A lisztet a szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és a porcukorral öntsd egy tálba . A margarint mikróban melegítsd fel, amíg folyós nem lesz (kb. 1 perc). A meleg margarint és a mézet öntsd hozzá a többihez és kézzel alaposan gyúrd össze. Meglisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki, szaggasd ki tetszőleges formával és sütőpapíron kb. 10 perc alatt közepes lángon süsd meg.

Én kicsit vastagabbra nyújtottam a tésztát, hogy ne legyen nagyon kemény. Amikor kivettem a sütőből még nagyon puhának és szétesősnek látszott, de amint kihűlt megszilárdult.

Scroll to Top