Szülinapi torta

A férjemnek nem rég volt a szülinapja, ezért szerettem volna neki egy igazán fimom tortát sütni. Munka után egy órám volt erre a projektre, így született ez az egyszerű recept.

Hozzávalók:

  • 140 g kölesliszt
  • 80 g hajdinaliszt
  • 90 g eritrit por (vagy porcukor)
  • 2 dl olaj
  • 200 g reszelt répa
  • 4 g szódabikarbóna
  • 30 g frissen facsart citromlé
  • 100 g víz

Tetejére:

  • 1 db nagyobb alma
  • 6-8 ek. eperdzsem
  • 1 doboz fondant (DR. OETKER FONDANT FEHÉR NYÚJTHATÓ CUKORMASSZA 454 G)

A hozzávalókat egy tálban fakanál segítségével (vagy robotgéppel) alaposan keverd össze.

Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntsd a tésztát és 25 perc alatt süsd meg. (sütőtől függően eltérhet)

A tortalapra körkörösen helyezz almacikkelyeket, majd kend le vastagon eperdzsemmel. A tetejére fondant cukormasszát helyezz. (Kinyújtásához segítséget a dobozon találsz).

A répa ne ijesszen meg, a sült tortalap egyáltalán nem lesz répaízű.

A tetejét ízlés és diéta szerint bármi mással is díszítheted.

Scroll to Top