Répatorta (cukorral)

Ha már húsvét akkor kötődjünk picit a nyuszikhoz, bár őszintén megvallom a mi nyuszink nem szereti a répát, de ezt már sosem mossák le magukról a nyulak.

Hozzávalók:

– 1 bögre mix per dolci (szerintem más liszt is jó, csak tessék bátran kísérletezni!)
– 1 bögre porcukor
– kb 1 dl olaj
– 2 db nagyobb répa
– 1 cs. Sütőpor
– fahéj
– pici víz (szükség szerint)

A répát reszeld le, majd keverd hozzá a többi hozzávalót, kivéve a vizet. (Jól keverd össze, én robotgéppel csináltam.) Ha sűrűbb de folyós tésztát kapsz akkor jó, de ha túl sűrű akkor mehet még bele víz. Ez függ a répák méretétől vagy hogy pontosan annyi olajat tettél-e bele.

Kimargarinozott és lisztezett tepsibe/tortaformába öntsd és előmelegített sütőben közepes lángon kb 35-40 percig süsd.

Én a tetejére készítettem 3 ek. Porcukorból egy csepp citromléből és egy kevés vízből cukormázat, amit a kihűlt tortára öntöttem majd megszórtam tortadarával.

Scroll to Top