Ez az isteni finom és puha zabsüti tökéletes nasinak vagy útravaló tízórainak. Másnap is puha és mivel laktató, ezért két étkezés között vagy akár reggelinek is megfelelő.
Hozzávalók:
- 150 g gluténmentes zabpehely
- 1 kávéskanál gyömbér
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 90 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 45 g poreritrit vagy porcukor
- 25 g méz
- 10 g frissen facsart citromlé
- 100 g kókusztej
Egy tálban keverd össze a gluténmentes zabpelyhet és zabpehelylisztet. Add hozzá a porcukrot (vagy eritritet), a szódabikarbónát és a gyömbért. Egy kisebb edényben keverd össze a mézet, citromlevet és kókusztejet, majd öntsd hozzá a zabhoz.
Nedves kézzel formázz lapos rudakat vagy korongokat és sütőpapíron süsd körülbelül 20-25 percig.