Rumos-Mákos sütemény

Ez a recept a véletlen és egy csepp kreativitás eredményeként született.

Hajnali 5-kor munka előtt palacsintát akartam készíteni reggelire, de mivel a férjem kérése volt, hogy mákos legyen, ezért a jól bevált receptemet félredobva mákliszttel helyettesítettem a hajdinaliszt felét. Hozzáöntöttem a tápiókakeményítőt és a vizet és már ment is a serpenyőbe. Természetesen jól bele is ragadt, nem hogy megfordítani de szinte kikaparni sem tudtam belőle.
Így hát a kreatív háziasszony, aki nem szeretné elpazarolni a már kikevert alapanyagokat, beleöntötte a tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába és 30 perc múlva már el is készült az akkor még cukormentes 3 hozzávalóból álló mákossüti.
Mivel estére az összes elfogyott (1 kis szelet kivételével nem én ettem meg), így továbbgondoltam egy kicsit és megszületett az alábbi recept.


Hozzávalók:

  • 100 g hajdinaliszt
  • 100 g mákliszt
  • 50 g darált mák
  • 50 g tápiókakeményítő
  • 40 g poreritrit (édesszájúaknak több édesítő)
  • 20 g sütőrum
  • 450 g víz
  • 10 g olívaolaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vizet fokozatosan adjuk hozzá, végül beleöntjük az olajat. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és 30 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt hagyjuk kihűlni.
Scroll to Top