Ha már unod a sima rizsköretet akkor ez a recept neked való! Én nem rajongok a natúr rizsért, de vannak elkészítési módok, amik sokat javítanak ezen. Bár kicsit tovább tart elkészíteni, mint ha csak kifőznéd, de hidd el megéri!
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- só, bors, ételízesítő ízlés szerint
- növényi sajt (Violife)
- házi panírozó keverék (https://gmreceptek.hu/hazi-panirozo-keverek/)
- olaj
Főzd ki a rizst a csomagoláson ajánlott módon sós, borsos, ételízesítős vízben. Szűrd le és tedd egy tálba, majd várd meg, amíg nagyjából kihűl.
A növényi sajtot vágd kb 2 cm-es kockákra. Vegyél a kezedbe egy marok rizst, helyezz a közepére egy kocka növényi sajtot és formázz belőle gombócot.
A gombócot forgasd meg a házi panírozó keverékben és egy serpenyőben forró olajban süsd aranybarnára mindegyik oldalát.