Egyik nagy kedvencem, amit nagyon régóta nem ettem a mátrai borzaska vagy másnéven nyitrai szelet. A bunda nagyon szépen rajta marad, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj csont nélkül (15 szelet)
- só, bors ízlés szerint
- 8 db nagyobb krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- házi panírozó keverék (https://gmreceptek.hu/hazi-panirozo-keverek/)
- kókusztej (más növényi tej is megfelelő)
- violife növényi sajt
- dr. Oetker creme vega (szóját tartalmaz-opcionális)
A karajt szeleteld fel, és klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd tedd félre.
A krumplikat hámozd meg, egy nagyobb lyukú sajtreszelőn reszeld le, majd hagyd állni körülbelül 30 percet, hogy levet eresszen. Fél óra elteltével a burgonyát nyomkodd ki, majd keverd össze körülbelül 2 dl kókusztejjel és 10 evőkanál panírozó keverékkel (ez változhat a krumpli nedvességének függvényében!) valamint a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával.
A hússzeleteket először sima panírozókeverékbe forgasd, majd a krumplimasszába (nyugodtan nyomkodd rá kézzel).
Egy nagyobb serpenyőben olajban süsd ki a szeleteket és papírtörlővel bélelt tálra szedd ki őket.
Az elkészült húsra ízlés szerint tegyél dr. Oetker creme vegá-t (szója alapú tejföl-alternatíva) és szórd meg reszelt violife növényi sajttal.
Bármilyen körettel fogyasztható, mi sült krumplival ettük.