Mátrai borzaska

Egyik nagy kedvencem, amit nagyon régóta nem ettem a mátrai borzaska vagy másnéven nyitrai szelet. A bunda nagyon szépen rajta marad, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül (15 szelet)
  • só, bors ízlés szerint
  • 8 db nagyobb krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • házi panírozó keverék (https://gmreceptek.hu/hazi-panirozo-keverek/)
  • kókusztej (más növényi tej is megfelelő)
  • violife növényi sajt
  • dr. Oetker creme vega (szóját tartalmaz-opcionális)

A karajt szeleteld fel, és klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd tedd félre.

A krumplikat hámozd meg, egy nagyobb lyukú sajtreszelőn reszeld le, majd hagyd állni körülbelül 30 percet, hogy levet eresszen. Fél óra elteltével a burgonyát nyomkodd ki, majd keverd össze körülbelül 2 dl kókusztejjel és 10 evőkanál panírozó keverékkel (ez változhat a krumpli nedvességének függvényében!) valamint a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával.

A hússzeleteket először sima panírozókeverékbe forgasd, majd a krumplimasszába (nyugodtan nyomkodd rá kézzel).

Egy nagyobb serpenyőben olajban süsd ki a szeleteket és papírtörlővel bélelt tálra szedd ki őket.

Az elkészült húsra ízlés szerint tegyél dr. Oetker creme vegá-t (szója alapú tejföl-alternatíva) és szórd meg reszelt violife növényi sajttal.

Bármilyen körettel fogyasztható, mi sült krumplival ettük.

Scroll to Top