Az alap brassói receptet gondoltam újra, nálunk nagy kedvenc lett ezzel a fűszerezéssel és a paradicsommal.
Hozzávalók: / 4 adag
- 1 kg csirkemell filé
- 1 kis db vöröshagyma
- só ízlés szerint
- borsízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- 2 közepes db paradicsom
- 1 dl napraforgó olaj(kb.)
- A hagymát apróra vágjuk, a csirkemellfilét kockákra szeleteljük.
- A vöröshagymát egy magas oldalú serpenyőben olajban megpirítjuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a csirkét. A hús „kifehéredéséig” időnként megkeverjük.
- Utána ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paradicsomot.
- Alaposan összekeverjük, majd födő alatt puhára főzzük.
- Én nem szoktam vizet adni hozzá, így sem ég le, és kicsit szaftos is lesz.
- Steakburgonyával és paradicsomkarikákkal tálaltam.