Paradicsomos kacsazúza

Sokkal szaftosabb lesz a paradicsomtól, mint ha csak egy kevés fűszerpaprikát tennénk bele. Ha apróbbra vágjuk a zúzát akkor hamarabb elkészül, én egészben főztem így majdnem 2 órát vett igénybe.

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsazúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • só, bors
  • 1 aprított konzerv paradicsom
  • víz

A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a zúzát (ha apróbbra vágjuk hamarabb megfő) és picit hagyjuk párolódni.
Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Célszerű már itt önteni hozzá 1 pohár vizet, majd födő alatt puhára főzni.
Időnként keverjük meg és öntsünk hozzá még vizet, ha elfő. (érdemes figyelni, mert könnyen lekap)
Nokedlivel, tésztával tálaljuk (vagy akár sült krumplival)

Scroll to Top