Sokkal szaftosabb lesz a paradicsomtól, mint ha csak egy kevés fűszerpaprikát tennénk bele. Ha apróbbra vágjuk a zúzát akkor hamarabb elkészül, én egészben főztem így majdnem 2 órát vett igénybe.
Hozzávalók:
- 1 kg kacsazúza
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- só, bors
- 1 aprított konzerv paradicsom
- víz
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a zúzát (ha apróbbra vágjuk hamarabb megfő) és picit hagyjuk párolódni.
Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Célszerű már itt önteni hozzá 1 pohár vizet, majd födő alatt puhára főzni.
Időnként keverjük meg és öntsünk hozzá még vizet, ha elfő. (érdemes figyelni, mert könnyen lekap)
Nokedlivel, tésztával tálaljuk (vagy akár sült krumplival)