Cukkinihajó

Hozzávalók:

2 db cukkini
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 konzerv szeletelt gomba
1 teáskanál fűszerkömény
1 konzerv csicseriborsó
1 citrom leve
1 teáskanál szárított petrezselyem
Só, bors ízlés szerint

  1. Melegítsd elő a sütőt. Egy tepsibe tegyél  sütőpapírt és vékonyan olajozd ki.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra, a cukkinit hosszában vágd ketté és egy kanál segítségével óvatosan kapard ki a húsát és tedd a tepsibe. (Azért óvatosan, mert könnyen széttörik)
  3. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az 1 evőkanál olajat, és dinszteld meg benne a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd 1-2 percig.
  4. A cukkini kikapart húsát vágd apróbbra, majd add a hagymákhoz. Öntsd hozzá a leszűrt csicseriborsót és szeletelt gombát. Fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, fűszerköménnyel és citromlével.
  5. Födő alatt puhítsd 10-15 percig, majd oszlasd el a négy darab fél cukkínihajóban.
  6. Az előmelegített sütőben süsd 30-40 percig.

Önmagában nagyon laktató, ezért főételként is kiváló! Azonban lehet sütni mellé egy szelet sült húst vagy rántott húst is.

Scroll to Top