Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 6-8 tv paprika
  • 2 tasak gyors rizs
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • só, bors

A paradicsomszószhoz: 1 kg paradicsom, vöröshagyma, 6 dl víz, 5 ek. margarin, fél liter passzírozott paradicsom, petrezselyem (friss), só, cukor

A rizst megfőzzük, majd félretesszük hűlni. A paradicsomokat felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk és egy nagy lábasban 1 dl vízzel és a margarinnal fedő alatt addig főzzük,
amíg a paradicsom szét nem esik. Cukorral, sóval ízesítjük (ki hogy szereti).

Amíg a paradicsom fő, egy tálba tesszük a darált húst és a megfőtt rizst. Sózzuk,borsozzuk, pirospaprikázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd összegyúrjuk.
A paprikáknak levágjuk a végét és kicsumázzuk majd beletöltjük a tölteléket. A maradék töltelékből gombocókat gyúrunk.
(ebből a mennyiségből kb. 8 töltött paprika és kb. 6-8 gombóc jön ki)

Ha a paradicsom megfőtt akkor felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és a petrezselymet, majd beletesszük a töltött paprikákat és gombócokat.
20 perc alatt készre főzzük és sós vízben főtt krumplival tálaljuk.

Scroll to Top