Fűszeres sült karaj steakburgonyával és párolt lilakáposztával

Hozzávalók:

  • 75 dkg egész karaj
  • 1-2 db póréhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • só, bors
  • 1-2 szál friss petrezselyem
  • 1-2 szál friss bazsalikom
  • chili paprika (ízlés szerint)
  • 1 kg sárgaburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. porcukor
  • 1 fej vöröskáposzta
  • 1 dl 20%-os ecet
  • víz

Hús elkészítése

Az egész karajt 2-3 centiméterenként beirdaljuk. Az irdalt részekbe felkarikázott póréhagymát teszünk. 50 ml olívaolajban elkeverünk egy csapott evőkanál sót, 1-2 szál apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, valamint ízlés szerint chilipaprikát. Ezzel az olívaolajos keverékkel megkenjük a karajt és sütőpapíron megsütjük.

Steakburgonya elkészítése

A sárga újburgonyát megmossuk és cikkelyekre vágjuk majd sütőpapíros tepsibe fektetjük. Tetejüket egy kevés olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk és készre sütjük.

Vöröskáposzta elkészítése

A káposztát legyaluljuk és besózva félretesszük.

2 evőkanál porcukrot megkaramellizálunk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk az 1 fej apróra vágott vöröshagymát, valamint a sózott káposztát.

1 dl ecetet 5dl vízzel elkeverünk és felöntjük vele a káposztát, amit fedő alatt puhára párolunk. (Ha közben elfőne a leve, akkor vízzel pótoljuk.)

Scroll to Top