Hozzávalók:
- 75 dkg egész karaj
- 1-2 db póréhagyma
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1-2 szál friss petrezselyem
- 1-2 szál friss bazsalikom
- chili paprika (ízlés szerint)
- 1 kg sárgaburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. porcukor
- 1 fej vöröskáposzta
- 1 dl 20%-os ecet
- víz
Hús elkészítése
Az egész karajt 2-3 centiméterenként beirdaljuk. Az irdalt részekbe felkarikázott póréhagymát teszünk. 50 ml olívaolajban elkeverünk egy csapott evőkanál sót, 1-2 szál apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, valamint ízlés szerint chilipaprikát. Ezzel az olívaolajos keverékkel megkenjük a karajt és sütőpapíron megsütjük.
Steakburgonya elkészítése
A sárga újburgonyát megmossuk és cikkelyekre vágjuk majd sütőpapíros tepsibe fektetjük. Tetejüket egy kevés olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk és készre sütjük.
Vöröskáposzta elkészítése
A káposztát legyaluljuk és besózva félretesszük.
2 evőkanál porcukrot megkaramellizálunk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk az 1 fej apróra vágott vöröshagymát, valamint a sózott káposztát.
1 dl ecetet 5dl vízzel elkeverünk és felöntjük vele a káposztát, amit fedő alatt puhára párolunk. (Ha közben elfőne a leve, akkor vízzel pótoljuk.)