Cukkinis krumplis tészta
Imádok hagyományos ételeket újragondolni, feldobni egy kicsit saját ízlésem szerint. Szerencsére ebben a férjem is partner, nem zárkózik el az új hozzávalók, új ízek elől. Sőt!
Gyerekkoromban nem nagyon szerettem a krumplis tésztát, aztán rájöttem, hogy a fodros kocka tésztával van a fő problémám, ezért már nagyon régóta nem azzal készítem.
Hozzávalók: (4-5 fő)
- 1 db cukkini
- kb 70 dkg sárgaburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 db pfefferoni paprika
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- étolaj
- 200 g tészta (fusilli)
A krumplit és a cukkinit hámozd meg. A krumplit vékony karikákra, a cukkinit pedig kockákra vágd.
A vöröshagymát pucold, és vágd apróra, majd egy lábasban olajban dinszteld meg, add hozzá a fokhagymanyomón átnyomott két gerezd fokhagymát és további 1 percig pirítsd kevergetés mellett. Húzd le a lábast a tűzhelyről, add hozzá a hagymákhoz a pirospaprikát, keverd el. Tedd bele a felkarikázott krumplit, kockára vágott cukkinit és a kimagozott pfefferoni paprikát. Keverd el alaposan, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezd.
Addig főzd, amíg a krumpli megpuhul (fajtától függő, nekem kb. 35 perc volt).
Egy másik lábasban főzd ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett módon (én kölestésztát használok, ami forrástól számítva 3-4 perc alatt elkészül).
A főtt krumplit krumplinyomóval törd apróbbra, majd öntsd hozzá a leszűrt tésztát és keverd össze.