Gombás-“Tejszínes” csirke

Hozzávalók:

  • 4-5 db csirkecombfilé/csirkemellfilé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. margarin
  • 1 doboz szeletelt gombakonzerv
  • só, bors
  • Dr. Oetker creme vega

A vöröshagymát apróra vágjuk és az olívaolajban egy kisebb lábasban megpirítjuk. A gombakonzervet leszűrjük, azonban a levét se öntsük ki! A megpirult hagymához öntjük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk majd kicsit összefőzzük.
Egy nagyobb magasfalú serpenyőben egy evőkanál margarint megolvasztunk és a hús mindkét oldalát lepirítjuk benne. Ha “megfehéredett” a hús, akkor sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a gombát is. A dr. oetker creme vega-t a gombakonzerv levének kb. felével összekeverjük (ettől lesz krémes) és ráöntjük a húsra. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Mellé kapros steak-burgonyát tálaltam. A krumplit félbe/negyedbe vágtam, lefújtam olajspray-vel, sóztam és megszórtam kaporral, majd előmelegített sütőben megsütöttem.

Scroll to Top