Ez az étel több szempontból is „hamis”. Először is, mert nem tartalmaz húst, sem gombát. Másodszor: Nem makarónival készül. Ettől függetlenül nagyon finom, érdemes kipróbálni. Hús nélkül is laktató.
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 1 db póréhagyma
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- olívaolaj (4-5 ek.)
- Fűszerek (só, bors, paradicsom)
- Fél csomag kölestészta (fusilli)
Sós vízben a csomagoláson feltüntetett ajánlat alapján tedd fel a tésztát főni. (Nem kell teljesen puhára főzni)
Egy nagyobb (és lehetőleg magasabb falú) serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a póréhagymát. Add hozzá a meghámozott és kisebb kockára vágott padlizsánt.
Öntsd hozzá a konzerv paradicsomot levével együtt, majd önts hozzá kb. egy konzervnyi vizet is.
Ízlés szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt kb. 15-20 perc alatt főzd puhára a padlizsánt.
Ha megfőtt, add hozzá a leszűrt és lecsepegtetett tésztát, alaposan keverd össze és főzd tovább – most már fedő nélkül – max. 10 percig.
Reszelt növényi sajttal (Violife) és szárított bazsalikommal megszórva tálald.
Póréhagyma helyett természetesen használhatsz vöröshagymát is, de az íze akkor másabb lesz.
A konzerv paradicsom helyettesíthető friss paradicsommal. Ebben az esetben kb. 0,5 kg paradicsomot vágj félbe vagy negyedbe (a méretétől függően) és azt add hozzá a padlizsánhoz. Több vízzel öntsd fel és főzd puhára a padlizsánt.
Elviteles ebédnek is tökéletes, mert másnap felmelegítve is ugyanolyan finom.