Paradicsomos csirkemell

Amikor gyorsan össze akarok dobni valamit amit másnap elvihetünk ebédre, akkor ilyet szoktam csinálni. A süléshez persze kell idő, de ahhoz már én nem kellek aktívan.

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé
500 g passzírozott paradicsom
Fűszerek: só, bors, kakukkfű, bazsalikom
1 konzerv kukorica
Ízléstől függően 1 üveg vajbab/zöldbab
1 jénai tál tetővel (szerintem bármilyen sütésálló tál megfelel aminek van teteje)

A csirkemellfilét mosd meg (lehet több nagyobb darabra vágni, de én egészben szoktam megsütni) és tedd a jénaiba. Szórd meg a fűszerekkel majd öntsd rá a kukoricát és/vagy babot. Öntsd hozzá a passzírozott paradicsomot is és kicsit igazítsd el, hogy az aljára is lefolyjon. (Én szoktam a tetejére tofut reszelni, de anélkül is finom.) Fedd le a tetővel és kb 1-1,25 órát süsd közepes lángon. Ha tofut is tettél rá akkor +10 perc tető nélkül, hogy rápiruljon mint a sajt.

Ez a recept azért jó, mert ízlés szerint fűszerezhető és az összekészítése kb 5 percet vesz igénybe. Tálalható rizzsel, sült krumplival vagy akár kölessel is!

Scroll to Top