Padlizsánfasírt

Hozzávalók: (12 db-hoz)

  • 1 db padlizsán
  • 40 g olívaolaj
  • 5 g só
  • 1 g bors
  • 2 g fűszerpaprika
  • 50 g tápiókakeményítő
  • 100 g kölesliszt

A padlizsánt hosszában ketté vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, borssal és megkenjük egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.

Hagyjuk kicsit hűlni majd egy kanál segítségével aprítógépbe kaparjuk a belsejét. Hozzáadjuk a 40 g olívaolajat, sót, borsot, fűszerpaprikát és pépesre aprítjuk.

Fokozatosan hozzáadagolva a tápiókakeményítőt és a köleslisztet kézzel összedolgozzuk. Majd kisebb fasírtokat gyúrunk belőle és kontaktgrillben kisütjük.

Nagyon finom és laktató főétel szinte bármilyen körettel, de mi még másnap szendvicsben is ettük.

belső kép blogra
Scroll to Top