Hozzávalók:
- 600 g sárgarépa (ez kb 5 nagyobb répa)
- 50 g fehérborecet
- 10 g só
- 1-2 g bors
- fűszerek: oregánó, majoranna, petrezselyem, őrölt fűszerkömény (bátran fűszerezhetjük!)
- 3 g szódabikarbóna
- 30 g tápiókakeményítő
- 15 g útifűmaghéj
- 15 g bambuszrostliszt
- 75 g hajdinaliszt
- 100 g kölesliszt
- 200 g víz
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és egy aprító gépben apróra daráljuk (kézzel is reszelhető).
Hozzáadjuk a többi hozzávalót a víz kivételével és összegyúrjuk. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá (lehet kevesebb is elég lesz, de ez a répától függ).
Formálható masszát kapunk, amiből vizes kézzel fasírt korongokat formálunk és bő forró olajban kisütjük.