Zöldségfasírt – Répafasírt

Hozzávalók:

  • 600 g sárgarépa (ez kb 5 nagyobb répa)
  • 50 g fehérborecet
  • 10 g só
  • 1-2 g bors
  • fűszerek: oregánó, majoranna, petrezselyem, őrölt fűszerkömény (bátran fűszerezhetjük!)
  • 3 g szódabikarbóna
  • 30 g tápiókakeményítő
  • 15 g útifűmaghéj
  • 15 g bambuszrostliszt
  • 75 g hajdinaliszt
  • 100 g kölesliszt
  • 200 g víz

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és egy aprító gépben apróra daráljuk (kézzel is reszelhető).

Hozzáadjuk a többi hozzávalót a víz kivételével és összegyúrjuk. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá (lehet kevesebb is elég lesz, de ez a répától függ).

Formálható masszát kapunk, amiből vizes kézzel fasírt korongokat formálunk és bő forró olajban kisütjük.

Scroll to Top