Bár a neve palacsinta, mielőtt nekiállnánk megsütni, előtte érdemes mindent elfelejteni a hagyományos palacsinta sütéséről. A hajdinaliszt egészen másként viselkedik, mint a fehérliszt, ezért kérlek az összetevőket nagyon pontosan mérd ki, különben nem garantálhatom, hogy sikerül.
Vigyázat! Sokkal laktatóbb, mint gondolnánk.
Hozzávalók:
- 164 g hajdinaliszt
- 38 g tápiókakeményítő
- 2 g útifűmaghéj
- 2 g só
- 2 g szódabikarbóna
- 2 tk olaj
- 375 g víz
- 25 g eritrit
- + olaj a sütéshez
A hozzávalókat keverjük csomómentesre. A palacsintasütőt alaposan olajozzuk ki minden egyes palacsinta sütése előtt.
1 kisebb merőkanállal merjünk a tésztából és öntsük a forró palacsintasütőbe (célszerű nem eloszlatni a sütőben, mert a megfordításnál problémás lehet, ha nagy).
Amikor megsült, úgy fordítsuk meg, hogy szépen lassan fokozatosan mindenhol alányúlunk a fordítólapáttal, amíg a tészta el nem válik a sütőtől. A másik oldal megsütése után könnyen kicsúsztatható a palacsintasütőből.
Ha sütés után várunk pár percet akkor utána már könnyen feltekerhető.
Én „hamis nutellával” töltöttem. (Repcemézet kevertem el karobporral).