Ez az étel ízvilágában kicsit pikáns, azonban nálunk nagy sikere volt.
Hozzávalók:
- (2 főre egy étkezésre):
- 70 dkg csirke felsőcomb
- 1 üveg szilvabefőtt
- grill mexikói fűszersó
- 2 ek. tökmagolaj
- 1 ek. méz
- fél tk. rozmaring
- 1 fejessaláta
- majonéz (tojásmentes)
- mustár
- eritrit/porcukor (ízlés szerint)
- citromlé
- só, bors
- 1 konzerv kukorica
Először elkészítjük a pácot: a fűszersót összekeverjük a tökmagolajjal a mézzel és a rozmaringgal. A csirkecomb bőrét fellazítjuk és a bőr alá kenjük a pácot, majd a kimagozott félbevágott szilvákat a bőr alá nyomkodjuk. A bőrt kívül is bekenjük a páccal. Kicsit hagyjuk pácolódni a csirkét, majd légkeveréses halogén sütőben fokozatosan növelve a hőfokot megsütjük kb. 40 perc alatt. (Hagyományos sütőben pedig kiolajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal és megsütjük kb. 40 perc alatt.)
Egy kisebb tálban a majonézt, mustárt, sót, borsot, citromlevet és porcukrot elkeverjük (ízlés szerinti mennyiség), majd beleforgatjuk a kukoricát.
A salátákat megmossuk és a tányérra szépen elrendezzük, középre a majonézes kukoricát tesszük, szélére pedig a csirkét.