Szilvával töltött csirkecomb salátaágyon

Ez az étel ízvilágában kicsit pikáns, azonban nálunk nagy sikere volt.

Hozzávalók:

  • (2 főre egy étkezésre):
  • 70 dkg csirke felsőcomb
  • 1 üveg szilvabefőtt
  • grill mexikói fűszersó
  • 2 ek. tökmagolaj
  • 1 ek. méz
  • fél tk. rozmaring
  • 1 fejessaláta
  • majonéz (tojásmentes)
  • mustár
  • eritrit/porcukor (ízlés szerint)
  • citromlé
  • só, bors
  • 1 konzerv kukorica

Először elkészítjük a pácot: a fűszersót összekeverjük a tökmagolajjal a mézzel és a rozmaringgal. A csirkecomb bőrét fellazítjuk és a bőr alá kenjük a pácot, majd a kimagozott félbevágott szilvákat a bőr alá nyomkodjuk. A bőrt kívül is bekenjük a páccal. Kicsit hagyjuk pácolódni a csirkét, majd légkeveréses halogén sütőben fokozatosan növelve a hőfokot megsütjük kb. 40 perc alatt. (Hagyományos sütőben pedig kiolajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal és megsütjük kb. 40 perc alatt.)
Egy kisebb tálban a majonézt, mustárt, sót, borsot, citromlevet és porcukrot elkeverjük (ízlés szerinti mennyiség), majd beleforgatjuk a kukoricát.
A salátákat megmossuk és a tányérra szépen elrendezzük, középre a majonézes kukoricát tesszük, szélére pedig a csirkét.

Scroll to Top