A bundája a korábbi rántott hús bunda receptemen alapul, csak a karfiol ízére való tekintettel kicsit jobban fűszereztem.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- Tojásmentes majonéz
- Mustár (dijoni)
- só, bors
- szárított petrezselyem
- pizzakrém (csak egy kevés)
- kölesliszt
- kölespehely
A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük, majd kiszedjük a vízből.
Egy műanyag dobozban (aminek teteje is van!) összekeverjük a majonézt, mustárt, sót, borsot, pizzakrémet és a petrezselymet + 2-3 evőkanállal a karfiol főzővízéből. Egy másik műanyag dobozban összekeverjük a köleslisztet és a kölespelyhet 2/3-1/3 arányban. A nagyobb karfiolokat megforgatjuk a szószban majd a kölesben és bő forró olajban kisütjük. A kisebb méretű karfiolokat beleöntjük a szószos dobozba és rátéve a tetejét jól összerázzuk 🙂 A maradék kölest is ráöntjük és ismét rázunk rajta, majd mehet az olajba.
Én most köretként tálaltam sült csirkemell mellé és készítettem hozzá uborkasalátát is, de főételként is fogyasztható.