Rántott karfiol

A bundája a korábbi rántott hús bunda receptemen alapul, csak a karfiol ízére való tekintettel kicsit jobban fűszereztem.

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • Tojásmentes majonéz
  • Mustár (dijoni)
  • só, bors
  • szárított petrezselyem
  • pizzakrém (csak egy kevés)
  • kölesliszt
  • kölespehely

A karfiolt rózsáira bontjuk és sós vízben forrástól számítva 5 percig főzzük, majd kiszedjük a vízből.

Egy műanyag dobozban (aminek teteje is van!) összekeverjük a majonézt, mustárt, sót, borsot, pizzakrémet és a petrezselymet + 2-3 evőkanállal a karfiol főzővízéből. Egy másik műanyag dobozban összekeverjük a köleslisztet és a kölespelyhet 2/3-1/3 arányban. A nagyobb karfiolokat megforgatjuk a szószban majd a kölesben és bő forró olajban kisütjük. A kisebb méretű karfiolokat beleöntjük a szószos dobozba és rátéve a tetejét jól összerázzuk 🙂 A maradék kölest is ráöntjük és ismét rázunk rajta, majd mehet az olajba.

Én most köretként tálaltam sült csirkemell mellé és készítettem hozzá uborkasalátát is, de főételként is fogyasztható.

Scroll to Top