Ismered a hercegnő burgonyát? Az ihlette ezt a receptet, csak épp burgonya helyett sütőtökből készült. Ideális köret mondjuk egy szelet sült sertésszűz mellé.
Hozzávalók:
- 500 g sült tök- héj nélkül
- 75 g barna rizsliszt
- só, bors, fűszerkömény ízlés szerint
- olívaolaj (1 evőkanál + 1 dl)
A sütőtököt egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd. Sózd, borsozd ízlés szerint majd kend le olívaolajjal.
Előmelegített sütőben süsd meg jó alaposan.
A héját szedd le és a belsejét kapard egy aprító/turmix gépbe. Öntsd hozzá az olívaolajat, kóstolás után sózd, borsozd, szórd meg fűszerköménnyel, majd aprítsd/turmixold pépesre.
A pépet szedd egy műanyag zacskóba, a sarkát vágd ki és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj domb alakú formákat. 15 perc alatt süsd meg.
A külseje ropogós, a belseje lágy!