Répakrokett

Hozzávalók: (12 db) 

  • 180 g répa (ez kb két nagyobb répa)
  • 25 g olívaolaj
  • 10 g só
  • 1 g egész fűszerkömény
  • 1 csipet majoranna
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 5 g pirospaprika
  • 20 g gluténmentes zabpehely
  • 100 g kölesliszt

A répákat pucold meg és egy aprító segítségével aprítsd kis darabokra, majd add hozzá a fűszereket, az olívaolajat és ismét aprítsd tovább, hogy elkeveredjen. Végül add hozzá a gm zabpelyhet és a köleslisztet és kézzel gyúrd össze. Bő forró olajban süsd aranybarnára mindegyik oldalát.

Én zöldborsófőzelék mellé készítettem (a receptet itt találod: Borsófőzelék) a megmaradtból pedig szendvicset készítettem vacsorára.

Scroll to Top