Zöldségkrémleves

A krémleveseket általában tejszínnel sűrítik, ez azonban könnyen kiváltható egy botmixer vagy turmix segítségével. Így mentesen is ugyanolyan finom krémleves készíthető!

Ez egy egyszerű, de nagyszerű leves a téli hétvégékre! Azért nagyszerű, mert mehet bele szinte bármilyen zöldség, amid épp otthon van, például karfiol, karalábé, brokkoli is. Nekem most répa és krumpli került bele, illetve készítettem hozzá pirított csicseriborsót levesbetétként.

Hozzávalók (4 tányérhoz):

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • ételízesítő, só, bors, petrezselyem
  • olívaolaj

A vöröshagymát apróra, a répákat és a krumplit pedig kisebb kockára vágd. A vöröshagymát és a répakockákat kevés olívaolajon dinszteld meg. Majd önts hozzá 2 liter meleg vizet, tedd bele a burgonyakockákat és fűszerezd ízlés szerint. Főzd addig amíg megpuhul a répa és a krumpli, majd egy botmixer segítségével krémesítsd.

Én levesbetétként pirított csicseriborsót csináltam hozzá.

1 konzerv csicseriborsóról öntsd le a levét, majd papírtörlővel töröld szárazra. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben oszlasd szét a borsószemeket, sózd meg és picit olajozd meg őket. Körülbelül 30 perc alatt süsd ropogósra.

A pirított csicseriborsó nem csak levesbetétként jó, hanem tökéletes önmagában sós nassolnivalóként is.

Scroll to Top